Singles Day 2018 bij Bol.com

Singles Day 2018 bij Bol.com

In Nederland is Singles Day nog niet zo bekend als bijvoorbeeld een kortingsfestijn zoals Black Friday, maar per jaar wordt deze dag populairder? En waarom zou het niet populair worden onder de Nederlanders, immers zijn wij altijd op zoek naar de beste kortingen en er is geen betere dag om deze te vinden dan tijdens Singles Day 2018. Op 11 november van elk jaar vliegen de kortingen je om de oren, de prijzen op diverse artikelen zijn lager dan ooit. Steeds meer webshops nemen deel aan Singles Day, waaronder Bol.com. In dit artikel lees je meer over dit fenomeen.

Waar komt Singles Day vandaan?

Van origine is Singles Day ontstaan op verschillende universiteiten in China. Op deze universiteiten was een probleem: veelal waren vrijgezelle mannen en vrouwen te verlegen om elkaar uit te vragen. Daarom werd er een oplossing bedacht: Singles Day, een dag voor vrijgezellen. Tijdens deze dag werd het vrijgezellenbestaan gevierd, maar tevens werden leuke activiteiten georganiseerd waarbij single studenten met elkaar in contact komen. Het was dus tevens een uitstekende dag om op zoek te gaan naar een potentiële nieuwe partner. Deze dag werd steeds beroemder in China, waarna webshops besloten in te haken op deze vrijgezellendag door te strooien met exorbitante kortingen onder het mom van ‘je bent vrijgezel, verwen jezelf eens goed aan de hand van deze mooie kortingen’.

 

Singles Day in Nederland

Inmiddels is deze bijzondere dag dus overgewaaid naar Nederland. Veelal wordt het vrijgezellen-aspect van deze dag achterwege gelaten, en zijn het vooral de kortingen die je op 11 november om de oren vliegen. Zo ook op Bol.com, die inmiddels de potentie van Singles Day ontdekt heeft. Tijdens Singles Day 2018 zul je bij Bol.com korting krijgen op vele artikelen uit hun brede assortiment. Al een tijdje iets op het oog? Dan is Singles Day 2018 dé dag om het aan te schaffen.