Wat mannen moeten weten over overhemden

Wat mannen moeten weten over overhemden

Sommige mannen dragen ze heel vaak, andere mannen moeten er niks van hebben. Dit gaat natuurlijk over overhemden. Veel vrouwen vinden mannen die dit dragen sexy, dit is dan ook een van de redenen dat mannen vaker een blouse aan zouden moeten doen. Daarnaast geeft het dragen van dit kledingstuk een bepaalde indruk, mannen met deze kledij komen over het algemeen professioneler en intelligenter over. 

Een blouse is bovendien erg veelzijdig in gebruik, er zijn namelijk vele gelegenheden waarbij dit kledingstuk goed van pas komt. Ecru overhemden passen bijvoorbeeld bij belangrijk zakenoverleg, als je casual gekleed een avondje uit gaat, of juist tijdens de bruiloft van je broer.

Zo koop je het geschikte overhemd

Mannen vinden het vaak lastig om de geschikte blouse te vinden. Echter als je weet waar je naar op zoekt bent, hoeft het vinden van een geschikte blouse helemaal niet zo lastig te zijn. Het begint allemaal met het weten wat je wil. Een tip hiervoor is om bijvoorbeeld rond te kijken op kledingsites en grote kledingmerken, zoals Calvin Klein of de Vogue Man. Heb je een mooie blouse gevonden, dan is het zaak dat het matcht met de rest van je kleding. De knoopjes of manchetten moeten passen bij de eventuele accessoires die je gaat dragen, en de kleur moet goed passen op je broek. Een tip is het dragen van ecru overhemden, dit past op bijna elke broek.

Waarom ecru overhemden ideaal zijn

Ecru, ook wel off-white of beige genoemd, is eigenlijk de perfecte kleur. Het straalt rust uit en als mannen dit dragen, komen ze zelfverzekerd over. Daarnaast is het een professionele kleur, dat eigenlijk overal bij past. Op een casual spijkerbroek staat het mooi, maar ook juist op een zwarte of grijze broek. Verder zijn ecru overhemden voor vele gelegenheden geschikt. Zo werd hierboven al een bruiloft genoemd, maar ook bijvoorbeeld tijdens een zakenreis is het dragen van deze specifieke kledij passend.